Trofeji za takmičenja

Trofeji za takmičenja

Trofeji za takmičenja su nezaobilazni deo svake manifestacije. Srećemo ih svugde i u svakoj oblasti. Od čuvenog Oskara, koji prati najgledanija ceremonija na svetu, preko najpoznatijeg sportskog FIFA World Cup-a, pa do Nobelove, najznačajnije nagrade na svetu za naučna, akademska i kulturna dostignuća.

Zahvaljujući velikoj popularnosti izrada trofeja u 21. veku je postala cenjeni posao koji zahteva izuzetnu stručnost i talenat.

Kompanija Capital vam otkriva koliki uticaj imaju trofeji za takmičenja.

 Zašto su trofeji za takmičenja značajni?

Iako živimo u materijalnom svetu, trofeji za takmičenja su mnogo više od statusnog simbola. Oni su, pre svega, najbolji dokaz o postignutom uspehu. Njima se celom svetu poručuje: “On je pobednik! On ovo radi najbolje”. To ukazuje i sam naziv koji potiče od latinske reči trophaeum što znači “spomenik pobedi”.

Najznačajnije nagrade na svetu

Jedino vam trofeji obezbeđuju da će se vaš trud, talenat i rezultati pamtiti. Jer, medalje primaju i drugi učesnici u takmičenju, a trofeje samo pobednici. Pa su oni sigurna karta za ulazak u istoriju.

Zapravo, trofeji za takmičenja predstavljaju stvar prestiža koji motiviše ne samo dobitnika na nove uspehe, već i konkurente željne ove cenjene nagrade.

 Trofeji za takmičenja imaju dugu istoriju

Verovali ili ne, još su u 6. veku pre Nove ere postojali trofeji za takmičenja. Naime, iz Olimpijskih igara u Grčkoj razvili su se prvi sportski trofeji. Odatle se ovaj običaj vrlo brzo proširio i na manja takmičenja. Pa je svaki kraj imao svoje lokalne simbole pobede u vidu srebrnih čaša, štitova ili vaza.

Iako se Srednji vek vezuje za mračno doba napretka, trofeji za takmičenja su nastavili svoj razvoj. Upravo je ovo doba donelo najprepoznatljivi oblik trofeja – putir od zlata koji je imao dve drške sa strane. Iz ovog oblika nastao je poznati Kyp Cup koji stručnjaci smatraju prvim modernim trofejem za takmičenja. Dodeljivan je pobedniku konjskih trka koje su se održavale u Novoj Engleskoj.

Trofeji za takmičenja, danas, se sve više vraćaju izvornom obliku dodajući bogate detalja. Najbolji primer za to jesu trofej šampiona Nacionalne hokejske lige, Stanley Cup i trofej muških teniskih reprezentacija, Davis Cup.

 Trofeji za takmičenja su spoj impresivnog dizajna i najkvalitetnijih materijala

Ranijih decenija trofeji za takmičenja pravljeni su isključivo od zlata ili srebra. Razvoj tehnologije omogućio je upotrebu i drugih materijala poput klirita, stakla, posrebrenog ili pozlaćenog metala isl. Na taj način omogućena je izrada u skladu sa izdvojenim budžetom za nagrade.

Trofeji za takmičenja

Druga razlika između modernih trofeja i onih iz prošlosti dolazi u obliku. Prvi trofeji bili su jednostavnog dizajna, dok najnovija tehnika pruža atraktivni dizajn. Odnosno, profesionalni tim, sada, može vašoj apstraktnoj viziji da da fizičku formu.

Polazeći od različitih materijala, boja i oblika možete kreirati jedinstvenu celinu koja će vaš trofej učiniti prepoznatljivim, a vašem takmičenju dati status brenda koji traje.

Veliki izbor trofeja za takmičenje pronaći ćete u ponudi kompanije Capital. Ponosni smo što su mnogi prepoznali kvalitet i stručnost poverivši nam dizajn i izradu ove značajne nagrade.

Istorija medaljaUncategorized

Istorija medalja

Pehari za takmičenjaUncategorized

Pehari za takmičenja

Izrada trofejaUncategorized

Izrada trofeja

Uncategorized

Izrada plaketa