Nagrade za sve vrste takmičenja predstavljaju razne vidove počasti kojima se odaje priznanje za ostvarene rezultate pojedincu ili grupi. Najčešće su to pehari za takmičenja, medalje, plakete i lente. Uz pojedine sleduje i novčani deo.

Nagrade za sve vrste takmičenja mogu da utiču na samo nadmetanje. Odnosno, kvalitetne su privlačne učesnicima, te visoko rangiraju samo takmičenje, a to garantuje i veću publiku, dok loše nagrade imaju negativnu reklamu i smanjuju popularnost takmičenja.

Imajući ovo u vidu, organizatori veliku pažnju posvećuju njihovom izboru.

Kompanija Capital u ovom blogu vam otkriva koje su najbolje nagrade za sve vrste takmičenja.

 Nagrade za sve vrste takmičenja moraju da zadovolje uslove takmičenja

Nagrade za sve vrste takmičenja se dodeljuju u skladu sa propisanim pravilima. Ona podrazumevaju ne samo izdvojeni nagradni fond, već i izgled, veličinu, izradu, pa i vreme isporuke i način dodele.

Nagrade za sve vrste takmičenja

Tako na primer, za Olimpijske igre izrada medalja mora da bude mase 500 grama i prečnika 85 milimetara. Zlatna medalja sa ovog takmičenja sadrži samo 6 grama zlata koje je čistoće od 99,5 odsto, dok je najvećim delom izrađena od srebra. Nagrada za drugo mesto je potpuno napravljena od srebra, a bronzu čini 95 odsto bakra i 5 odsto cinka.

 Nagrade za sve vrste takmičenja imaju tri značajne karakteristike

Nagrada mora biti relevantna. To znači da je  bitna svim učesnicima takmičenja.

Indirektno, nagrade su značajne i za fanove i publiku koji jedva čekaju proglašenje pobednika, jer je to prilika da vide dugoočekivani pehar ili medalju. Zadovoljstvo je veće ukoliko je pobedio njihov favorit.

Nagrade za sve vrste takmičenja su atraktivne. Lep dizajn i materijal vrhunskog kvaliteta glavni su faktori da bi one bile privlačne,to ne znači da su obavezno i skupe. Naime, kompanija Capital nudi različite vrste pehara, medalja i plaketa po pristupačnim cenama.

Nagrade za sve vrste takmičenja motivišu. Lepo je učestovati, ali je još lepše pobediti na takmičenju. Nema pobednika koji taj osećaj nije opisao kao nešto neponovljivo, jer, upravo su nagrade za sve vrste takmičenja cilj svakog učesnika. One su, ujedno, dokaz talenta i velikog zalaganja. Samim tim su i podstrek za ostvarivanje boljih rezultata.

Nagrade za sve vrste takmičenja, takođe, podstiču i ostale takmičare kako bi baš oni postavili nove rekorde na narednom nadmetanju.

 Kako izabrati nagrade za sve vrste takmičenja?

Prvi korak pri izboru jeste definisanje ciljeva takmičenja tj. povoda za koji se dodeljuje nagrada.

Medalje su najupotrebljavanije nagrade. Gotovo da nema oblasti takmičenja u kojima se one ne dodeljuju. Izrada trofeja je, pre svega, namenjena za veća dešavanja, tj. za ekipna takmičenja. Mada, mnoga prestižna takmičenja, kao što su Masters turniri u tenisu, donose pojedincima trofeje impozantne veličine i vrednosti.

Izrada plaketa, najčešće, se vezuje za vojna, penzionerska, ali i školska takmičenja.

Nakon određivanja ciljeva, potrebno je utvrditi i budžet za nagrade, kao i broj nagradnih mesta, tek onda možete razmotriti njihov dizajn.

Nagrade za sve vrste takmičenja

Nagrade za sve vrste takmičenja možete pronaći u bogatom asortimanu kompanije Capital.