Medalje za dečija takmičenja

Medalje za dečija takmičenja

Medalje za dečija takmičenja predstavljaju najlepši poklon za trud i zalaganje.

Postoje različite teorije i stavovi, a samim tim i različite definicije nadarene dece. Pojedini naučnici su taj pojam vezivali za koeficijent inteligencije, dok drugi za njihovu sposobnost da se snađu i adekvatno reaguju u novim, nepredvidivim situacijama.

Tako Grgin naglašava da se nadarena deca ističu svojim visokim stepenom opšteg intelektualnog razvoja ili, pak, izrazitim razvojem samo određenih sposobnosti koje ih u odnosu na ostale čine naprednijima.

Marland je nadarenu decu definisao kao decu od koje se mogu očekivati velika postignuća jer pokazuju svoj potencijal u nekim od sledećih područja: opšte intelektualne sposobnosti, specifične akademske sposobnosti, kreativne sposobnosti, sposobnosti vođenja i rukovođenja, umetničke sposobnosti ili psihomotorne sposobnosti.

Medalje za dečija takmičenja

Ova deca čine oko 20 odsto najmlađe populacije mališana i upravo ona postižu izvanredne rezultate. Te zaslužuju i medalje za dečija takmičenja.

Koliki značaj imaju medalje za dečija takmičenja otkriva vam u ovom blogu kompanija Capital.

 Medalje za dečija takmičenja jačaju timski duh

Baš kao što korporativne plakete stvaraju osećaj pripadnosti u poslovnom svetu, tako i medalje za dečija takmičenja podstiču na druženje. Zapravo, one uče najmlađe da upravljaju sopstvenim emocijama i da se bore sa razočarenjima. To znači da ih dobijeni trofeji i medalje “teraju” da rade bolje, jer izazov nije samo u pobedi, već i u savladavanju nove veštine.

Takođe, medalje za dečija takmičenja izgrađuju samopoštovanje i samopouzdanje, ali i poštovanje prema saigračima u timu. Jer, ipak, pobeda je rezultat zajedničkog zalaganja. Pa su one najbolji podsetnik mladima da su deo nečega i da mogu pomoći u izgradnji entuzijazma za nove podvige tima.

 Medalje za dečija takmičenja predstavljaju odličnu osnovu za dalji razvoj mališana

Svi bismo voleli da budemo pobednici u svemu što pokušamo. Realnost je da nećemo uvek biti najbolji, jer postoji neko ko je brži, bolji, pametniji.

Međutim, lekcija naučena iz gubitka je podjenako vredna kao i osvojene medalje za dečija takmičenja. Naime, gubitak podstiče decu da od malih nogu rade na sebi i traže načine da poboljšaju svoje veštine kako bi ostvarili najbolje rezultate u budućnosti.

Ujedno, sportski trofeji, kao i pehari za takmičenja u matematici, hemiji i drugim naukama, stvaraju blagi pritisak na pobednike da bi dalje napredovali. Što je odlična praksa za stvarni svet koji ih čeka kada odrastu.

Upravo zbog ove karakteristike, mnogi roditelji smatraju da medalja nije nešto što treba da dobijaju svi učesnici, već samo najbolji. U protivnom mališani neće znati da cene uspeh, niti će imati motivaciju da ga ostvare.

 Medalje za dečija takmičenja – humanitarni karakter

Nagrade za sve vrste takmičenja su značajne. Ipak, među njima se izdvajaju posebne medalje za dečija takmičenja, a to su Svetske dečije pobedničke igre.

Reč je o međunarodnom sportskom takmičenju za decu koja su pobedila onkološke bolesti. Održavaju se svake godine u Moskvi i okupljaju mališane uzrasta od 7 do 16 godina koji su pobedili opaku bolest. Takmičenje se obavlja u 6 disciplina: stoni tenis, fudbal, streljaštvo, trčanje, šah i plivanje.

Nagrade za sve vrste takmičenja

Glavni cilj ovih igara jeste pomoć deci da se nakon najtežih trenutaka vrate normalnom životu. Pa zato, prema mišljenju mnogih, ove medalje za dečija takmičenja imaju najveću vrednost.

Najkvalitetnije medalje za dečija takmičenja možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Capital.

 

 

Trofeji za takmičenjaUncategorized

Trofeji za takmičenja

Istorija medaljaUncategorized

Istorija medalja

Pehari za takmičenjaUncategorized

Pehari za takmičenja

Izrada trofejaUncategorized

Izrada trofeja

Uncategorized

Izrada plaketa